Eva Santín: “Cada classe té el seu encant”

136 views

L’Eva Santín és una professora del Pilar, que porta 21 anys a l’escola. És la tutora de 2n d’ESO i ensenya idiomes.

Com és ser professora de l’escola El Pilar?

És la millor versió de ser professora, perquè com que és una escola petita podem conèixer molt bé els alumnes i ajudar-los de manera molt personalitzada.

Normalment a quina classe et sents millor?

Cada classe té el seu encant: 2n perquè  és el curs on els conec més, on soc la seva tutora, 3r perquè ja els veus més grans i estan més tranquils, i 4t perquè ja veus projectat la futura persona que seran d’adults, i la relació canvia amb la maduresa. 

Quines matèries fas?

Anglès a 2n,3r i 4t d’ESO; alemany a 3t i 4t d’ESO i a 2n d’ESO faig tutoria, valors i ciència (en anglès).

Per què fas aquestes matèries?

Les matèries de llengües estrangeres, perquè m’encanten els idiomes i em vaig especialitzar en això. Vaig estudiar filologia anglesa i vaig anar a viure a Alemanya per aprendre la llengua. 

Science, tot i no ser experta en ciència, la dono perquè és en anglès. 

Les matèries de valors i tutoria perquè soc la tutora del curs, i és on treballo l’autoconeixement, l’autoestima i els valors personals.

Voldries fer altres matèries?

Doncs mira, quan vaig començar al cole, fa molts anys, vaig fer també classes de castellà, però ara no el trobo a faltar, el vaig fer en aquell moment i ara estic també a gust amb les matèries que tinc.

Per què vas decidir ser professora?

Abans vaig ser moltes coses: vaig treballar d’administradora, de relacions públiques, d’hostessa de vol, de muntadora d’ordinadors, de feines molt diferents i vaig trobar-les monòtones, poc engrescadores. Vaig provar quan vivia a Alemanya a fer de professora d’anglès i em va agradar el fet de tractar personalment amb els alumnes, de no tenir dos dies iguals, de tenir el repte d’arribar a cada alumne i motivar-lo. També trobo que treballar amb gent jove és un estímul, és una font constant d’aprenentatge, és entretingut, un repte constant, poc avorrit!

Quan vas decidir ser professora?

Després de provar moltes altres feines, vaig treballar en una acadèmia d’idiomes i em vaig adonar que les classes no m’avorrien, que eren engrescadores, i poc a poc es va definir la meva vocació.

Per què vas venir a aquesta escola?

És una petita història d’amor. Jo treballava a l’escola de periodisme a Saragossa quan vaig conèixer el que ara és el meu home, i vam començar a sortir. Llavors, com que sempre m’havia agradat Barcelona, vaig buscar feina aquí i em vaig mudar.

En què ha afectat la pandèmia al teu treball?    

En molt: en haver de fer la classe amb mascareta, que a mi m’ofega, i no poder veure la cara dels alumnes. A més a més, en anglès, sent una llengua estrangera, és encara més difícil entendre’s. La comunicació es fa més complicada. També durant el confinament la feina va canviar molt. Sobretot les classes online perquè perds el contacte amb els alumnes.

Què et semblen les noves mesures de seguretat?

Em semblen incòmodes però necessàries. He de dir també que les mesures les estem portant bastant bé, els professors i tots els alumnes estem fent un esforç responsable, i fem de l’escola un lloc segur.

Per acabar, què et sembla aquesta escola?

Em sembla una escola familiar i amb encant perquè, sent una sola línia, els professors i alumnes arribem a conèixer-nos bé i això és positiu per poder potenciar les habilitats de cadascú i reforçar les seves mancances.

I també la valoro positivament perquè no ensenyem només matèries, intentem ensenyar-vos a créixer com a persona, per sortir ben preparats i sent persones íntegres.

Redactors juniors

El més recent