‘Scaramouche’, un musical revolucionari

/
44 views

El musical Scaramouche es va representar en el teatre Victòria de Barcelona en la temporada 2016-2017. Scaramouche va ser una obra molt i molt coneguda, que va guanyar 6 Premis Butaca, entre ells el de millor musical.

És un musical de Dagoll Dagom amb música d’Albert Guinovart. Alguns dels actors i actrius que hi van participar van ser: Toni Viñals, Ivan Labanda, Ana San Martín, Mireia Mambo i Clara Moraleda.

La història tracta sobre un personatge de l’època de la Revolució Francesa que volia la llibertat pel poble i la igualtat amb els nobles i es deia Scaramouche. D’altra banda, Degeon, un filòsof que feia llibres per la revolució, era el pare de dos bessons que es van haver de separar de molt petits perquè el van tancar a la presó per les seves idees. De grans, uns d’ells, René, actuava amb un grup d’actors italians i l’altre, en Louis, vivia amb un marquès molt ric que el va fer  professor de l’Olympia, la seva promesa. Al llarg de la història descobrirem més informació sobre aquests personatges.

Ens ha semblat una obra de teatre molt i molt guai, una de les millors que hem vist. En aquesta obra  creiem que hi ha alegria, tristesa, molt d’amor i injustícia. 

La part bona de l’obra és que és molt graciosa, molt divertida, molt realista i els actors actuen molt bé. La part dolenta és que hi ha molta injustícia en l’època en què està basada l’obra Scaramouche.

Us deixem l’enllaç de l’obra per si la voleu veure:

Fet per Marina Pérez, Víctor Calvo, Emma Alcalde, Emma Alvarez i Laura Soler. El dibuix és de Paula Gutiérrez i la Joe Marín.

Redactors juniors

El més recent