Fem tallers sobre l’Edat Antiga

105 views

Els alumnes de sisè de l’escola el Pilar, durant el primer trimestre, hem estat treballant les civilitzacions de l’Edat Antiga: els huns, els cartaginesos, els egipcis, els romans, els ibers i els grecs. Per finalitzar el trimestre, dividits en grups de treball cooperatiu, hem fet uns tallers. A cada grup i a cada civilització li correspon un taller diferent. 

  • El grup dels huns han treballat la ceràmica feta amb fang ( gots, gerros, bols…) i l’han decorada amb pintura.
  • El grup dels cartaginesos ha fet un vaixell de fusta. Han elaborat un vaixell, n’han fet l’estructura amb palets de fusta, la vela l’han feta amb un drap i uns palets molt llargs.
  • El grup dels egipcis ha treballat el maquillatge i els perfums. Els perfums els han fet amb alcohol, llimona, taronja, menta, cua de cavall i ortiga verda. El maquillatge l’han fer amb maquillatge normal copiant l’estil egipci. 
  • El grup dels romans ha fet uns mosaics. Han agafat fang i han fet les tessel·les del mosaic, les han pintat i per acabar les han col·locat formant una figura geomètrica.
  • El grup dels grecs ha fet màscares. Estan fetes amb guix. El que feien era mullar el guix mentre estava col·locat a la cara, ho feien per donar forma i que no quedessin forats. L’allisaven i el deixaven assecar durant un o dos dies. Un cop seques les màscares, les han pintat amb colors groc i marró, també hi han posat una mica de purpurina. 
  • El grup dels ibers ha elaborat unes joies. Han treballat amb filferro, per fer les formes i les figures desitjades. Després les han pintat amb esprai i les han decorat.

Ivet Martinez i Itziar Rivero.

Redactors juniors

El més recent