La importància de la cultura en els adolescents

/
10 views

A causa que els brots de Covid van augmentar un altre cop, es van  tornar a tancar durant un temps totes les activitats culturals, com per exemple el teatre, el cinema, els concerts…

Tot i això, per diferents motius, abans de la pandèmia, la majoria dels adolescents ja no solien anar a aquests llocs perquè no els cridaven l’atenció o creien que no era útil.

Però, per què és important la cultura en els adolescents?

A cada família hi ha diferents nivells culturals, és a dir, n’hi ha algunes que dediquen més temps a la cultura i creuen que és important, però n’hi ha d’altres que no. Això influeix molt en els adolescents ja que els ideals i la manera de pensar dels pares serà l’exemple que seguiran. 

Nosaltres creiem que els adolescents han de tenir accés al món de la cultura, a part del que tenen a partir de les seves famílies. Creiem que l’escola té un paper molt important en aquest aspecte, ja que a part dels pares, és la encarregada de l’educació, i la cultura hi està inclosa.

La cultura ens ensenya valors, cosa que hauríem d’aprendre des de ben petits ja que ens servirà per a tota la vida.  Ens ofereix diversos valors, ens ensenya a expressar-nos, a sentir empatia, a reflexionar…La cultura ens ajuda a entendre el món. Un actor de teatre bastant conegut a Catalunya, en Toni Viñals, ens va dir en una visita a l’escola: “El teatre serveix per assajar la vida”. I tenia tota la raó. Quan veiem alguna situació que ens afecta en una pel·lícula, en una obra de teatre o en un llibre, ens dona referents per saber com actuar si trobem alguna circumstància semblant. Quan escoltem música, veiem una obra d’art ens podem sentir identificats amb l’autor o l’obra.

En resum, creiem que d’alguna manera haurien de fer que la cultura atragués més els joves, implicant-los o fent que se sentin identificats. El fet d’impregnar-la als nens des que són petits és un treball constant, i creiem que no s’hauria de passar per alt.

Maria Hidalgo, Carla Peña, Marta Muñoz

El més recent

Fem impro!

Dijous 10 de desembre, nosaltres, la classe de sisè, vam rebre la visita de l’actor Rai