Magalí Torrent: “L’educació ha de fomentar la creativitat de l’infant i la lliure expressió”

145 views

La Magalí Torrent és mestra d’Educació Infantil a l’Escola El Pilar.  Aquest curs és tutora de la classe d’Infantil-3 anys.

Com ho feu per respectar les mesures anti-Covid19 amb nens petits?

A través de cançons i així aprenen a rentar-se les mans més freqüentment i a posar-se la mascareta; també marcant les rutines amb les mesures. Les distàncies són el més difícil. Com que som un grup bombolla es distribueixen pels grups de taula.

Com ho portes aquestes mesures?

El més dur és fer classes amb mascareta,  no pots mostrar expressions, sobretot el somriure perquè poden pensar que estàs enfadada o trista. Si realment a mi em pregunten si prefereixo no portar mascareta a classe o a la meva vida personal, jo diria a classe.

Perquè vas voler ser professora?

Perquè vaig començar a ser monitora d’un grup, em va agradar molt i vaig pensar en ser professora. Vaig fer 7 anys de monitora i m’agrada veure el canvi del nen i la seva maduració. Crec que l’educació ha de fomentar la creativitat de l’infant i la lliure expressió. De vegades fem madurar molt ràpidament els nens i no se’ls dona aquest espai. Tots podem tenir creativitat si la fomentem.

A quines altres escoles has treballat?

A Mataró, a una que es diu Sagrat Cor de Jesús i a una llar d’infants d’Orrius. Vaig fer pràctiques al Gem i al Pere Sala de Vilassar de Mar. Vaig estar només per un nen a l’escola Pere Vila.

T’agrada ser professora d’infantil? O t’agradaria més primària?

M’agrada molt ser professora d’infantil. Quan treballava a l’escola Pere Vila de Barcelona també vaig treballar a primària. En un futur m’agradaria treure’m la titulació de primària.

Quina era la teva assignatura preferida quan anaves a l’escola?

L’assignatura de plàstica.

I per últim, com vas viure el confinament? Feies videotrucades amb els alumnes?

El vaig viure bastant bé perquè sí que feia videotrucades amb els alumnes. Durant la setmana feia de cangur de 2 nens i també feia videotrucades i el cap de setmana feia vídeos per als nens d’infantil.

Gael Fernàndez, Eva Las Heras i Norhan Boubaouch 

Redactors juniors

El més recent