Raquel Masià: “Tenir alumnes amb diferents característiques enriqueix molt les classes”

123 views

La Raquel Masià és professora de l’escola El Pilar des del curs passat. Fa classe de català, castellà i anglès al 1r cicle d’ESO.

Com es ser professora de l’escola el Pilar? T’agrada aquesta escola?

M’agrada aquesta escola per la metodologia que hi ha, és a dir, deixen molta llibertat perquè tu mateix puguis fer les classes. És divertit perquè contactes amb molta gent, amb molts alumnes de característiques diferents, i per tant això enriqueix les classes, amb les seves preguntes, la seves participacions.

Per què vas venir a aquesta escola?

Jo vaig enviar el meu curriculum a tota Barcelona i per totes les rodalies, i aleshores em van trucar d’aquí. La veritat és que estic molt contenta, perquè al final tu envies currículums i no saps si et diran que si o que no ni a quin lloc et diran que si

Què has estudiat per poder ser professora?

Per poder donar classe a secundària has d’estudiar una carrera d’especialitat i després has de fer un màster per aprendre ser professora. Jo em vaig decidir per ser professora de castellà que és el que m’agrada i vaig haver de estudiar filologia hispànica (que és l’estudi de la llengua castellana) i el màster.

A quin curs i a quina matèria et sents més còmoda?

Jo em sento més còmoda fent castellà, independentment del curs, perquè de fet en altres escoles on havia estat abans feia classes de 1r a 4t d’ESO, per tant he estat a tots els cursos de secundària.

T’agradaria fer alguna matèria diferent o canviar-ne alguna?

No, m’agraden les que faig i no en canviaria cap.

Què opines de les mesures contra el covid-19 a l’escola?

Que son necessàries,  perquè si no ens estaríem exposant al virus i potser tindríem molts més casos dels que estem tenim, que son sorprenentment pocs.

Han afectat molt a la teva feina aquestes mesures? Com?

Només en preveure el temps per acabar i començar les classes  seguint el protocol del  covid-19.

Quina es la teva millor virtut com a professora?

Jo crec que la meva millor virtut com a professora és la paciència, encara que els meus alumnes segurament no hi estaran d’acord.

Joel Garcia i Ali El Mssail

Redactors juniors

El més recent