Així va ser la setmana de la ciència

64 views

Del 14 al 29 de novembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Ciència

Durant la setmana de la ciència a l’escola El Pilar s’han treballat diverses activitats per portar a terme aquest tema com per exemple s’han fet exposicions, xerrades, jocs, tallers científics amb l’objectiu de estar més informats sobre els microorganismes, les malalties i sobre tot el covid-19, que ha sigut el protagonista d’aquesta setmana.

Al llarg d’aquesta setmana hem tingut varies videoconferències ,de diferents científics, per entendre millor del conceptes. També perquè visquem de més a prop la ciència i tinguin respostes a moltes qüestions que es plantejaven sobre de les malalties, els microorganismes, el covid-19…

Des de l’escola, participarem en aquest esdeveniment treballant amb microorganismes, però aquest any ho hem fet una mica diferent, cada curs de l’escola ha realitzat videos de diferents tipus de malalties i microorganismes:

  • L’infantil, ha treballat els virus
  • 1r de primaria, ha treballat els microorganismes
  • 2n de Primària, els bacteris 
  • 3r i 4t de Primària, els fongs
  • 5è de Primària, els bacteris beneficiosos i patògens 
  • 6è de Primària, què són els microorganismes?
  • 1 E.S.O, propagació dels microorganismes
  • 2 E.S.O, les vacunes
  • 3 E.S.O, les malalties infeccioses
  • 4 E.S.O, Com és i com actua el SARS-CoV-2, el virus de la Covid?

Per acabar els alumnes de 6è, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO han tingut una ocasió excepcional per poder parlar amb el Doctor David Pulido Gómez que forma part de l’equip que treballa en la vacuna del SARS-CoV-2 a Oxford i també aquest divendres dia 27 de novembre, els investigadors IrsiCaixa Jakub Chojnacki i Javier Martínez-Picado han organitzat l’activitat Seeing is believing que explica conceptes sobre l’estructura dels virus i la fluorescencia microscòpica,  i una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars dels virus VIH-1 i SARS-CoV-.

Encara que aquest any la setmana de la ciència ha sigut molt diferent, hem après moltes coses sobre les malalties, del covid-19, microorganismes, vacunes… i hem estat molt motivats en apendre més sobre del covid-19, mitjaçant les videoconferències amb científics.

Martina Mestre, Marc Rivero, Martí González

Redactors juniors

El més recent