smart

És correcte que hi hagi càmeres de seguretat pel carrer?

/
85 views

Fa un parell de setmanes es van instal·lar les dues primeres càmeres de seguretat als carrers de Premià de Mar. Aquestes càmeres estan a la plaça d’Ernest Lluch i a l’estació de rodalies.

Aquestes càmeres s’han posat per augmentar la seguretat dels habitants del poble. Aquesta decisió va ser aprovada per la Taula de Seguretat i Convivència de Premià de Mar de la qual formen part representants de tots els grups municipals, de totes les associacions de veïns, de la Policia local, dels Mossos d’esquadra i tècnics municipals de  l’Àrea d’Atenció Social i a les Persones. Està prevista la instal·lació de noves càmeres a altres llocs de la vila, a part dels ja remarcats. 

No tota la gent pensa igual, hi ha persones que estan a favor i d’altres que hi estan en contra. 

Un dels avantatges és que la gent pot caminar tranquil·la sabent que a alguns llocs de Premià hi ha càmeres de seguretat que redueixen la delinqüència, per tant augmenta la seguretat dels premianencs.

També hi ha desavantatges, i aquests són que la gent també ha de tenir la seva pròpia intimitat sense que unes càmeres els estiguin gravant. La gent no vol deixar de fer coses i que els vigilin quan van pel carrer.

Malgrat els punts a favor nosaltres creiem que no són útils, ja que les càmeres s’haurien de posar en tots els carrers no només en dos, i creiem que es una tonteria perquè la delinqüència podria passar en qualsevol lloc.

(Informació extreta de la plana web de l’Ajuntament de Premià de Mar)

Berta Sànchez i Roger Vilà

Redactors juniors

,

El més recent