Així va ser el taller de diversitat funcional

75 views

El dia quatre de desembre van venir l’Helena i l’Anna a l’escola El Pilar, per fer a sisè un taller de diversitat funcional. El primer que van fer va ser explicar-los què és la diversitat funcional per situar-los. Quan parlem de diversitat funcional, ens referim a les persones que presenten diferents capacitats a nivell físic, intel·lectual, sensorial i/o per trastorn mental. L’Helena i l’Anna van preparar una sèrie d’activitats per als alumnes, perquè els nens sentissin una mica què és tenir una diversitat funcional i que es posessin al lloc dels nens que les pateixen.

La primera activitat que van fer va ser fer parelles i a un de la parella li van donar un paper i plastidecors i a l’altra li van donar un paper amb  un dibuix fàcil.  La persona que tenia el dibuix havia de descriure’l  i l’altra  havia de dibuixar el que la seva parella li deia.  Va ser per a què entenguessin que difícil és expressar-se i entendre per algunes persones.

La segona activitat va ser imitar la teva parella de davant quan ballava. L’Anna va posar una cançó i va començar a ballar, explicant la lletra de la cançó amb mímica. Una persona de la parella havia de ballar igual i l’altra havia de copiar-lo. Va ser per entendre com podia entendre la lletra de la cançó la gent sorda.

En la tercera activitat l’Helena i l’Anna van donar als alumnes un paper a cadascú amb fotos de nens amb diversitats funcionals. Llavors anaven explicant quina discapacitat funcional tenia cada nen.  Quan van acabar d’explicar-ho, van haver d’aixecar la imatge, i a sota  hi havia un cor on posava “Vull que m’estimin tal com soc”.

Per acabar van donar a cada nen un diploma on posava el seu nom i deia que eren uns superherois perquè valoraven les persones tal com són, no per la seva diversitat funcional.

Norhan Boubaouch i Berta Mestre

Redactors juniors

El més recent