La diversitat sexual 🏳️‍🌈 LGTBI 🏳️‍🌈

/
130 views

Les persones tenen una gran diversitat sexual. Hi ha  homosexuals, heterosexuals, trans, bisexuals, cis…

Els homosexuals són les persones a qui els agrada gent del mateix gènere. Als heterosexuals els agraden persones del gènere contrari. Els trans són els que neixen amb un sexe i són del gènere contrari; en canvi els cis són els que neixen amb un sexe i el seu gènere hi correspon. Als bisexuals els atreuen totes les persones, independentment del seu gènere.

Abans, no ser cis i heterosexual no era acceptat i en alguns països era condemna de mort o de presó. Això encara passa en alguns llocs del món. A la nostra societat està molt més acceptat, però no del tot.

Pensem que ser  bisexual, trans… és una cosa que s’ha d’acceptar, t’agradi o no, perquè no deixen de ser humans, éssers vius amb sentiments.

Per sort les generacions estan canviant i comencen a acceptar-ho. A la gent gran els costa més d’entendre perquè nan viscut en una època en què ser divers no estava acceptat.

El Dia internacional de l’Orgull LGTB, que és el 28 de juny, es manifesta públicament la igualtat de totes les persones independentment de la diversitat sexual.

Us recomanem una pel·lícula i un llibre sobre aquest tema: “Con amor, Simon” i “Duna”, de Muriel Villanueva.

Norhan Boubaouch, Mireia Booker i Martina Garzón.

Redactors juniors

El més recent