El negacionisme de la COVID-19

47 views

Els negacionistes són les persones que creuen que la malaltia infecciosa COVID-19 i la pandèmia d’aquests anys són falses. Això ha provocat bastantes manifestacions per reivindicar mesures “reals” i “efectives” per afrontar la crisi del coronavirus i que els governs no limitin els drets de la ciutadania. 

Alguns negacionistes neguen directament l’existència del COVID-19, mentre que altres accepten que la malaltia existeix, però neguen la seva gravetat, és a dir que la gran majoria de morts que ha provocat del Covid-19 són falses. La xifra oficial de morts que dona el Govern pel Covid-19 està una mica per sota dels 50.000 morts; això significa que no és un engany o ocultació de les dades per part de les autoritats, sinó que aquestes morts reflecteixen el gran dany que ha causat la pandèmia.

Des del moviment anti mascaretes també s’ha dit que les mascaretes no serveixen per protegir-nos contra el virus o que provoquen altres malalties greus.

Això és fals, ja que la Organizació Mundial de la Salut (OMS) indica que les mascaretes sí que serveixen: encara que no són l’únic mitjà de protecció contra el coronavirus, sí que són essencials per eliminar la transmissió i salvar vides.

També s’ha creat un moviment antivacunes del Covid-19. Molta gent creu que la vacuna no fa falta i no és imprescindible. Altres persones creuen que la vacuna conté un xip i que et controlen o t’esterilitzen, provoquen morts o fins i tot canvis en el genoma humà. Això també és fals perquè es vacunes passen sempre per estrictes controls sanitaris, per controls de laboratori i per moltes proves en persones. 

Nosaltres pensem i afirmem que la Covid-19 existeix i està demostrat per experts, moltes persones moren cada dia per aquesta malaltia i molta gent propera l’ha experimentada directament. 

Ilias, Martina, Martí

Redactors juniors

El més recent