Els dos casos més coneguts de fenòmens paranormals

94 views

Els fenòmens paranormals són aquells que no poden ser explicats per la ciència. Aquests fenòmens els estudia la parapsicologia.

Hi ha dos grans tipus de fenòmens paranormals: els de coneixement o percepció extrasensorial i els efectes físics.

Els de coneixement o percepció extrasensorial són aquells que estan caracteritzats per l’obtenció d’informació sobre el món exterior com, per exemple, la telepatia, que és la capacitat de comunicar informació directament entre dues ments, sense ajuda del llenguatge ni de cap dispositiu extern. Els principals tipus d’aquests fenòmens són la telepatia, la psicometria i la radiestèsia.

Els efectes físics són els produïts en el món exterior al marge d’influències energètiques conegudes. Per exemple, la levitació, que és un efecte que l’objecte es troba en suspensió en un espai. Els principals tipus de fenòmens paranormals d’efectes físics són la telequinesis, la levitació i la bilocalització.

Els casos més coneguts de fenòmens paranormals són:

  • El cas del fantasma d’ Enfield: aquest cas va succeir un estiu de 1977, quan Peggy Hodgson, les seves filles i més de 30 persones, van veure i van sentir mobles en moviment, objectes volant, sorolls i objectes en levitació.
  • Les cares de Belmez: aquest cas parla d’uns rostres que van aparèixer al terra d’una casa d’un poble de Jaén. Ningú va ser capaç d’explicar aquest fenomen, per tant, van decidir derrumbar l’edifici.

Nosaltres opinem que aquest és un tema molt subjectiu ja que depèn de cada persona i de les seves creences. En opinió pròpia sí que pensem que hi ha alguna cosa més enllà dels fenòmens naturals, encara que no sabem ben bé el què, perquè hi ha moltes teories que no es poden demostrar.

Maria Hidalgo i Carla Peña

Redactors juniors

El més recent