Una labor molt necessària

58 views

La pandèmia ha fet que molts comerços i empreses hagin tancat. Moltes famílies no tenen prou patrimoni o ingressos per viure dignament a nivell econòmic, fins al punt de no poder comprar menjar. Aquesta situació va començar al març, quan es va dur a terme el confinament. Moltes persones es van quedar sense feina i han hagut de buscar algun treball no fix per arribar a aconseguir diners per sobreviure.

A la parròquia de Santa Maria de Premià de Mar, disposen d’aliments per a la gent que ho necessita. A principis de 2016 s’hi va inaugurar el DISA (DIstribució Solidària D’Aliments), i es va començar a comptar amb persones voluntàries fixes, hi ha gent de Premià que es mostra voluntària i va a l’església a donar un cop de mà. Per a les persones que s’han quedat també sense llar, l’església disposen de llits.

Hem parlat amb els voluntaris i ens han dit que preparen menjar per als necessitats, renten la roba als sense llar i, en els dies de fred i precipitacions, els deixen un sostre on dormir. Ens diuen que la d’ara és una situació mai viscuda, que s’ha incrementat un 40% la vinguda a DISA de personas necessitades. També ens han explicat que necessiten productes essencials com la llet, els recursos per a la neteja personal, etc… En aquests moments Premià necesita més voluntaris, ja que més persones estan necessitades. Intenta donar-los un cop de mà fent de voluntari a la DISA de Premià de Mar en l’església de Santa Maria.

Xènia Varas, Eric Rodríguez i Marta Ruiz

Redactors juniors

El més recent