Torna ‘El mètode Grönholm’

92 views

El mètode Grönholm és una obra de teatre creada per Jordi Galceran, publicada originalment l’any 2003. Des d’aleshores ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat com en l’àmbit internacional. Cap a l’any 2010 va tornar al teatre Poliorama de Barcelona, amb els mateixos actors que al 2003, després de ser representada a molts teatres internacionals.
El 2021, ha sigut estrenada de nou a Barcelona, al teatre Poliorama, aquesta vegada amb un repartiment diferent al original.

El nou repartiment està format per David Verdaguer, Marc Rodríguez, Enric Cambray i Mar Ulldemolins. David Verdaguer és un actor molt conegut de teatre, cinema i televisió, guanyador del Goya per Estiu 1993 . En Marc Rodríguez és conegut per les seves contribucions a Polònia, però també és actor en produccions de cinema i en moltes obres de teatre. Mar Ulldemolins és una actriu de cinema i sèries de televisió, ara està interpretant la comèdia Sopar amb batalla. Per ùltim, l’Enric Cambray és
un actor i director teatral que aquest any ha estrenat L’èxit de la temporada.

El mètode Grönholm és una comèdia que mostra una entrevista de feina a què assisteixen tres homes i una dona que, a mesura que va transcorrent l’obra, han d’anar passant diferents proves per aconseguir la feina, fins arribar a la sorpresa final. L’obra aprofita la comèdia per fer una gran crítica social. En aquesta crítica que fa l’obra, podem trobar
diferents temes com l’homofòbia, el masclisme, els grans càrrecs polítics, els diners, la tauromaquia, l’església i la situació actual de treball.

Des del nostre punt de vista, l’obra està ben enfocada cap als temes que vol denunciar i s’utilitza molt bé la comedia per fer-ho. A més és una bona eina per fer que la gent rigui de la societat, d’alguna manera és com si els espectadors estigués rient d’ells mateixos. L’obra és molt bona per passar una bona estona i per fer-te pensar. Els actors interpreten persones amb diferents actituds i és fiquen molt bé en el paper.

En resum l’obra està molt ben posada en escena i interpretada per uns actors magnífics. La recomanem molt perquè és una manera de veure la societat desde un altre punt de vista graciós i crític a la vegada, i pot agradar a tothom.

Àdam Mateo Calleja, Izan Hita Garcia, Abderrahman El Mssail

Redactors juniors

El més recent