Sobre el control parental dels mòbils als adolescents

87 views

Les apps de control parental són unes apps que permeten controlar el mòbil dels adolescents des del dispositiu dels pares. Tenen diverses funcions: poden controlar el temps que passen amb el mòbil i quant de temps utilitzen cada aplicació. També permeten bloquejar missatges, aplicacions, accés a internet, programar el temps de pantalla i localitzar on està el teu fill en cada moment. Les apps més populars i conegudes en control parental són:

  • Familytime: et permet personalitzar l’accès al contingut que tenen els teus fills.
  • Qustodio: mostra totes les activitats recents del mòbil en un altre dispositiu (quines aplicacions ha utilitzat, el cercador d’internet, els vídeos que veu…).
  • OurPact: et permet bloquejar missatges, aplicacions, accés a internet, programar el temps de pantalla…
  • Eset Parental: et permet localitzar els dispositius dels fills en cada moment.

Molts adults consideren el mòbil o tablet com una possible font de problemes per als seus fills per si accedeixen a pàgines inadequades, s’exposen a estranys o fan compres a botigues en línia o dins de les pròpies aplicacions. Però és inadequat que envaeixin completament la privacitat dels adolescents, ja que moltes apps controlen amb qui parles, on ets, el que mires…

Creiem que tothom ha de tenir una certa intimitat i s’hauria de donar un vot de confiança als fills i més en aquesta edat. Entenem que els adults vulguin protegir-nos dels perills d’internet, però no fins al punt d’envair la nostre privacitat o d’introduir-se completament en el nostre mòbil i en la nostra vida privada.

Com a conclusió, una altra alternativa, en lloc d’haver d’arribar a aquest punt d’envair tota la privacitat dels adolescents, seria educar-los millor sobre els perills d’internet. Així, aquests, serien més conscients a l’hora d’utilitzar el mòbil o navegar per la xarxa.

Maria Hidalgo

Redactors juniors

El més recent