Alumnes de Premià de Mar i Massachusetts, connectats gràcies a un projecte científic

99 views

A l’Escola El Pilar, a 3r d’ESO, vam poder tenir el privilegi de poder fer un projecte amb alguns estudiants de la prestigiosa universitat MIT (Massachusetts Institute of Technology)

Els projecte que hem fet al Pilar amb alumnes del MIT consistia en que, durant tres setmanes, vam treballar un tema científic cada setmana, juntament amb un petit experiment. Al final de cada setmana, vèiem un vídeo d’un alumne d’aquell centre, que ens explicava el nou tema a treballar. Els experiments eren basics, però també molt pràctics per entendre aquell tema.

En aquestes tres setmanes vam treballar diversos temes. El primer va ser la cromatografía; l’experiment va consistir en posar una tira de paper de filtre amb una línia d’un color i un mica d’alcohol dins d’un got. Posàvem el tros de paper al costat de la línia i podíem observar com l’alcohol pujava pel paper de filtre, per capil·laritat, i separava els colors de la línia.

Després, vam fer la relació de la respiració i el pols: l’experiment va consistir en que feiem 15 minuts d’exercici, i vam calcular les pulsacions dels batecs del cor i els vam relacionar amb la respiració. Per últim vam estudiar el fils cel·lulars d’una maduixa.

A nosaltres ens va interessar molt tots els coneixements que ens va donar tant sobre la biologia, com del seu dia a dia. Una de les principals raons d’aquest projecte ha sigut la pràctica del anglès, ja que vam fer el projecte en aquest idioma, a més de tots els coneixements nous sobre la biologia que vam adquirir.

Sobre MIT

Va ser fundada el 10 d’abril de 1861 i és una de les universitats més prestigioses de tot el món, la primera en el ranking de millors universitats de 2020. Entrar a la millor universitat del món és difícil. Cada any escullen 140 estudiants estrangers de entre les més de 4500 sol·licituds que reben. Aproximadament 1 de cada 35 sol·licitants estrangers és acceptat. Per entrar al MIT recomanen que la teva formació sigui composta per: Un any de física, un any de química, un any de biologia, matemàtiques, 2 anys d’un idioma estranger, 4 anys d’Anglès, 2 anys d’Història i Ciències Socials.

Has de tenir un bon anglès i, si en els teus estudis de batxillerat o preuniversitaris no tens alguna d’aquestes matèries, tens opció de fer cursos per poder adquirir aquests coneixements. No només miraran els estudis o notes, també volen veure la teva ambició, els projectes que tens en ment, i fins i tot, el teu humor. Però sent una de les millors universitat del món, té un preu d’aproximadament 70.000$ per any sense comptar becas.

Si hi ha alguna cosa que destaca en aquesta universitat a part del professorat, son els laboratoris d’investigació, en els quals podràs treballar idees del futur, en projectes que poden canviar la humanitat. I en aquell laboratori tenen fins un reactor nuclear. Dels alumnes del MIT han sortit invents destacats, com l’Internet, el GPS, el radar, FAX, el primer joc d’ordinador, i molts més projectes a destacar…

Javi Adame Rius, Izan Hita, i Ilias Tbatou

Redactors juniors

El més recent