Filosofia a l’escola

131 views

Al Pilar fem filosofia un cop a la setmana, els divendres. Ara us preguntareu “què és la filosofia?” Doncs la filosofia és raonar de manera lògica i estructurada sobre temes abstractes o complicats com: la vida, la mort, el pensament …

A la nostra classe, la filosofia es fa en grups de 12 persones assegudes en rotllana. Primer la mestra ens proposa un tema sobre el que hem de pensar, un cop fet això  fem una roda: diem la nostra opinió de manera ordenada, per evitar interrupcions indesitjades o que només participin dues o tres persones. Un cop fet això fem una discussió filosòfica, donem raons per justificar el que pensem i s’intenta arribar a una opinió comuna, cosa que no sempre és possible. Després, independentment del resultat, la nostra mestra ens proposa un nou tema.

Alguns dels temes que hem tractat són: el sentit de la vida, si existeixen els animals fantàstics, el que pot ser i el que no pot ser, què comencem a fer i què deixem de fer a la nostra edat…

Al tema de quin sentit té la vida li vam donar moltes voltes i no vam treure cap conclusió clara, encara que van sortir moltes idees interessants i, sobre tot, moltes preguntes. El tema dels animals fantàstics també va donar per parlar molt, alguns deien que existien i altra gent deia que no: al final vam arribar a una conclusió: existeixen en el món de la imaginació. 

Redactors juniors

El més recent