Maria Fernández Vargas: “A l’Hospital ajudo persones amb malalties mentals a dur una vida normal”

60 views

Maria Fernández Vargas (1969) és una assistent social de l’Hospital de Mataró. És una de les afortunades que ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra el Covid-19. 

Com has aconseguit rebre tan ràpid la vacuna contra el Covid-19?

Perquè soc personal sanitari i el pla de vacunació és primer vacunar la gent gran que està internada en centres residencials i, després, els sanitaris.

Has notat algun efecte secundari després de la vacuna?

Els efectes secundaris han sigut només que durant dos dies em feia mal el braç, però altres companys sí que han tingut una mica de febre o malestar.

Quan creus que acabarà tot el tema del virus?

Tinc l’esperança que quan posin la vacuna a molta gent, molta gent tindrà les defenses i no hi haurà tants positius, perquè no hi haurà tants contagis.

Quines mesures creus que hauríem d’afegir perquè tot s’acabi abans?

Doncs estaria bé que les vacunes es posessin més ràpid, que les persones siguem conscients de les mesures sanitàries com l’ús correcte de la mascareta (posar-se-la i no treure-se-la), el rentat de mans i la distància social.

Ja que som aquí aprofitem per preguntar-te una mica sobre la feina. Com aneu a l’Hospital? Esteu molt saturats de pacients?

Sí, estem molts saturats. Som a la tercera onada i aquesta setmana ha estat el pic més alt. Esperem que baixi, però portem molt de temps així, ja quasi fa un any

Com has viscut la pandèmia?

Molt cansada, perquè cada dia soc amb persones a l’hospital que no porten la mascareta bé o han passat el Covit-19 o el tenen.

En què consisteix exactament la teva feina? 

Jo soc treballadora social en l’àmbit sanitari. La feina consisteix en ajudar gent amb malalties mentals: els ajudo a buscar treball, els ajudo amb les relacions socials, superviso el seu aprenentatge, els ajudo amb els canvis que necessiten per portar una vida normal com la de tots. També som un suport per a ells, tant emocionalment com per ajudar-los en coses quotidianes. 

Quan vas decidir agafar aquesta carrera? Per què?

Jo sempre he volgut dedicar-me a la sanitat i, mentre estava estudiant per ser infermera, vaig veure que ajudar la gent m’agradava més i vaig canviar de carrera per ser assistent social, que és la persona que ajuda la gent. Porto-vint-i-cinc anys treballant com assistent social.

Joe Marin i Laura Soler

Redactors juniors

El més recent