Minecraft, una nova manera d’apendre

133 views

A la classe d’Informàtica de 3r d’ESO hem començat un nou projecte amb un programa que es diu “Minecraft Education Edition”. És un programa educatiu de programació amb un agent que fa el que nosaltres li diguem amb les ordres que nosaltres podem programar-hi.

Tot es realitza gràcies al programa Python, que és un llenguatge de programació que s’utilitza a més a més del Minecraft per a pàgines web, jocs… És un programa relativament gratuït, al qual pots accedir des de qualsevol dispositiu; nosaltres l’utilitzem en el Chromebook però te’l pots instal·lar en un altre ordinador o un dispositiu en el qual es pugui instal·lar el programa del Minecraft.

La veritat que ho veiem com un projecte molt bo, ja que tothom coneixia el Minecraft i ens va agradar molt. Al principi ens va semblar complicat això de programar, però després de les explicacions de les diferents sessions vam poder entendre el llenguatge de la programació d’aquest joc.

Hi ha programes en línia on t’ensenyen els diferents comandaments per a crear, per exemple un gratacel, aquí en teniu un exemple del que vam crear a classe: (Nosaltres utilitzem el Sherpa com a començament)

Aquest edifici el vam crear en menys de 10 minuts, només amb els coneixements mínims podem fer grans estructures tant com vulguem. Anirem aconseguint coneixement i creant diferents estructures com una peixera, una granja automàtica i per últim la creació d’un poble.

Irene Cereza, Eric Rodríguez i Marta Ruiz

Redactors juniors

El més recent