Segona ronda de vacunes a l’escola El Pilar

68 views

Dimarts 9 de febrer a l’escola el Pilar ens van tornar a vacunar. Van vacunar als alumnes de les classes de sisè, primer, segon i tercer de l’ESO. A la classe de sisè ens van vacunar cap a dos quarts de dotze.  

Les dosis que ens van posar eren per prevenir diferents malalties:  en primer lloc, l’hepatitis, que pot produir càncer de fetge i cirrosi, la cirrosi el que fa és omplir el fetge de teixits per cicatritzar innecessaris. També contra la meningitis, que pot provocar inflamacions a les meninges que són 3 membranes que protegeixen el cervell d’infeccions o lesions. pot ser causada per fongs, bacteris, virus i paràsits i pot ser crònica, a vegades pot arribar a causar  danys cerebrals o mort. I per últim ens van vacunar contra la varicel·la, que el que ens podria causar són erupcions a la pell amb vesícules que són grans que contenen líquid i febre.

Tothom estava molt nerviós, quan van venir les infermeres hi va haver gent que es va posar encara més nerviosa del que ja estaven i al cap d’un moment molta gent tenia por. Hi vam anar de tres en tres, hi havia gent que tornava plorant, però molta poca va cridar quan els van punxar. Al final la gent va veure que no hi havia per tant.

A algunes persones al dia següent els van sortir uns bonys  que potser eren una reacció al·lèrgica o potser simplement era que el seu cos estava lluitant.

Al cap d’uns dies tothom ja estava bé i no va haver-hi ningú amb febre.

Redactors juniors

El més recent