La situació de la dona no és igual a tots els països

/
62 views

6è de Primària

Malgrat que el masclisme està present a tot el món, la situació no és la mateixa a tots els països. Hi ha països en el món on els drets de les dones estan ben respectats, però desgraciadament també hi ha llocs en què aquests drets no són gens acceptats. 

Alguns dels països on les dones tenen millor situació són Bèlgica, Dinamarca, França, Letònia, Luxemburg i Suècia.  Nosaltres pensem que n’hi hauria d’haver molts més com aquests. 

Desgraciadament hi ha molts països que no són com tots volem en aquest sentit, si no tot el contrari. 

  • A Somàlia la violència sexual és normal i acceptada. Han atacat sexualment, violat, disparat i matat  nombroses dones i nenes. 
  • A Nigèria les dones poden ser castigades o penalitzades per fer esport o actes públics. Les lleis matrimonials recullen que els esposos nigerians tenen potestat per maltractar  la seva dona si es tracta de corregir els seus mals actes. 
  • A República de Txad les dones,  directament, no tenen cap dret. Les casen als 11-12 anys i estan exposades diàriament a la violació i altres formes de violència.
  • A Aràbia Saudita els homes i dones que no siguin familiars han d’estar separats. Les dones només poden treballar i estudiar si el seu guardià ho permet. Els oficis els separen per gènere. 
  • A Afganistan cada 30 minuts mor una dona en el part. Tampoc existeixen les lleis contra la violència domèstica, tot i que el 90% de les dones són víctimes de maltractament. El 82% de les dones guanyen menys que els homes.
  • I per últim a l’Ïndia el sexe sense consentiment en el matrimoni no es considera violació. El marit té dret a oferir la seva dona al creditor com a garantia de pagament en tots els deutes. 

Per desgràcia, hi ha més països on les dones són maltractades habitualment, però aquest són els més destacats en aquest sentit.

En conclusió hem d’evitar que el masclisme es vagi escampant a tot el món i posar el nostre granet de sorra per ajudar les dones que ho estan passant malament.

Martina Garzón, Gael Fernández, Enzo Romero

Redactors juniors

El més recent