Noies que van canviar el món

//
160 views

6è de Primària

La millor manera d’enfocar un futur és tenir un bon referent, ja que et pot ajudar a tenir una idea o una opinió sincera, és a dir, tenir una o unes persones que et facin pensar i enfocar el teu futur d’una altra manera per saber i aconseguir els teus objectius. També és bo posar-se a pensar qui o quines persones ens han fet pensar com pensem, qui ens ha inculcat uns valors a la vida. Potser són les vostres mares, que la majoria de vegades porten amb vosaltres des de petits, que us han parit, que us han estimat des de que vau començar a plorar.  O les iaies que són de les persones que més us estimen, que recolzen tot el que feu. 

Una altra manera de trobar un referent son els llibres. Els llibres ens ensenyen moltes coses, tant com cultural com sentimentalment. Hi ha molts llibres especialitzats en la igualtat de gènere i en les dones que canvien el món. Us recomanem llegir Las chicas son guerreras i Contes de bona nit per a nenes rebels. Ens parlen d’històries de noies que han aconseguit alguna cosa com, per exemple: Coco Chanel, que va ser la dona que va canviar la moda; Lottie Dod, a qui se li donaven bé tots els esports; Frida Kahlo, la noia que pintava des del cor…   

Aquest llibres estan protagonitzats per dones reals que van canviar el món, dia a dia, lluitant per  tenir tots els drets que es mereixien. Ens parlen del seu dia a dia, el que van fer i el que van rebre, i us podem assegurar que no hi ha punt de comparació entre el que van fer i el que van rebre. Els llibres també parlen de nenes que van lluitar per poder tenir dret a decidir què volien ser com, per exemple, Coy Mathis, que tenia coa noi, encara que no se sentia com un noi , ella se sentia com una nena, i no volia permetre que ningú li tragués el dret de dir el que ella era.

Nosaltres pensem que és necessari llegir aquest tipus de llibres, perquè la societat s’adonarà que no només els homes poden complir les seves metes, les dones també poden. Aquests llibres també son necessaris per a noies que encara no tenen clar per on poden anar, i amb ells s’adonen que sí que poden complir les seves metes, tot el que es plantegin ho poden aconseguir amb esforç i dedicació.

Itziar Rivero, Laura Soler.

Redactors juniors

El més recent