Una reflexió sobre les cançons masclistes

//
65 views

6è de Primària

Escoltar música és una activitat que la majoria de gent fa a la nostra societat, però realment en algun moment ens hem parat a escoltar les lletres de les cançons?

Atura’t i escolta-les. Moltes d’aquestes cançons son masclistes. Especialment les de reggaeton. Segons l’estudi de Music Consumer Insight Report el reggaeton és el segon estil de música més escoltat.  Per desgràcia la majoria de les cançons d’aquest estil tenen un missatge masclista. Hauríem de conèixer més estils de música. N’hi ha molts tipus en el mon! Música clàssica, electrònica, pop, rock… Hem de dir, però, que no només el reggaeton es masclista. 

Alguns exemples de cantants amb cançons masclistes són Omar Montes, C.Tangana o El Alfa, Maluma, que utilitzen comentaris masclistes a cada una de les seves cançons. Una cançó que és molt masclista, perquè us en feu una idea, diu coses com: “Te compro la novia i no voy a bajar el precio.” Un altre exemple és “Tu mujer es una perra”, de l’ Elilluminari.

Igualment hi ha cançons de reggaeton que no són masclistes com, per exemple, les de la cantant Nati Peluso que ha fet cançons com “Puro veneno” o “Business Women” que no té ni un comentari masclista a la cançó sinó tot el contrari. Nosaltres creiem que TOTES les cançons haurien de ser així, sense la necessitat de fer comentaris denigrants cap a les dones.

Què creieu vosaltres? Nosaltres creiem que això està molt malament perquè hi ha dones i homes lluitant per una igualtat, i els cantants es dediquen a fer això, és indecent. Cada vegada hi ha més nen/es petits  que escolten aquestes cançons i això és un perill perquè s’eduquen amb una ment masclista. No només hi ha aquest tipus de música, hi ha milers de cançons amb millor vocabulari que aquestes, no ens quedem sempre amb la mateixa música, canviem i escoltem música nova.

Ivet Martínez i Joel Garcia

Redactors juniors

El més recent