10 frases que molesten a les dones

60 views
  1. “Ni masclisme ni feminisme, igualtat”

Hi ha persones que encara creuen que el feminisme és un moviment supremacista davant de l’home i això no és així: el feminisme busca la igualtat al contrari que el masclisme. Falta feminisme per equilibrar la balança entre masclisme i feminisme per aconseguir la igualtat.

  1. “La violència no té gènere.” 

Evidentment, si es consulten les xifres de morts per violència, ens adonem que hi ha un nombre superior de morts que són dones assassinades per homes.

  1. “Així vestida només busca provocar” o “No et posis això per anar a classe, pots distreure els nois”.  

Les dones ens vestim per agradar-nos a nosaltres mateixes i no per agradar ni afavorir cap home. La vestimenta no defineix ningú i no és cap distracció, és el nostre cos, per tant nosaltres ens vestim amb allò amb què ens sentim més còmodes, independentment del que diguin o com afecti els altres. 

  1. “Tens la regla o què et passa?” 

Tenir la menstruació no implica haver d’estar de mal humor, de vegades tenim canvis d’humor dràstics simplement perquè som persones amb sentiments, la regla no hi té res a veure. Quan estem amb la menstruació seguim sent les mateixes persones.

  1. “Què feu aquí tan soles?”. 

Les dones no necessitem  ningú al costat per estar protegides, no depenem de ningú.

  1. “El teu home t’ajuda a casa? Quina sort!” 

No es tracta d’ajudar amb les tasques domèstiques, sinó de repartir-les en igualtat de condicions entre l’home i la dona. Tots dos són corresponsables de la feina de casa.

  1. “No sabeu acceptar un afalac”. 

Resulta que nostraltres no hem demanat cap opinió sobre el nostre cos o sobre el nostre abillament, a més, ens sentim molt incòmodes quan ens ho diuen.

  1. “No es pega a les noies perquè són molt fines.” 

Ser una persona del sexe femení no significa que sigui més dèbil. Hi ha persones, tant homes com dones, més forts i més dèbils. El gènere no defineix la força de ningú.

  1. “Series molt guapa si t’esforcessis una mica”. 

No cal esforçar-se per ser considerada “guapa” per altra gent si tu mateixa ja et sents guapa tal i com ets. No has de buscar l’aprovació de ningú. 

  1. “Hauries de ser una mica més femenina i pensar en coses de noies”.

La manera en la que parlem, vestim, pensem i som no ha d’estar condicionada pel gènere. 

Martina Mestre, Maria Hidalgo i Adrià Climent.

Redactors juniors

El més recent