Referents femenines en 5 esports diferents

91 views

L’esport és un exercici o joc corporal d’agilitat, destresa o força que es pot practicar individualment o en grup amb intencionalitat lúdica o competitiva i seguint unes regles establertes. L’esport no només ajuda l’esportista a mantenir-se en forma, sinó que també ajuda a lluitar contra algunes malalties, a millorar la qualitat de vida dels esportistes, el seu estat d’ànim i la seva autoestima.

La idea d’esport ha anat variant amb els segles. En un principi, l’esport va ser creat pels homes i les dones no hi tenien lloc. Com és normal, a mesura del pas dels anys l’esport ha anat evolucionant junt amb els valors i coneixements de les persones. En l’actualitat, les dones s’han fet un lloc al món de l’esport tot i que han hagut d’afrontar un munt de barreres que la societat ha imposat. Cada vegada més i més dones s’incorporen al món de l’esport femení, moltes d’elles ja tenen una referent per començar a practicar un esport.

Aquí tenim uns exemples de dones esportistes que són referents o exemples a seguir. Encara que aquestes dones lluitadores no són molt reconegudes tenen moltes fans i persones que segueixen la seva història.

Tennis:

Serena Williams és una jugadora de tennis femení estatunidenca que va néixer el 26 de setembre de 1981 (actualment té quaranta anys). Ha arribat a guanyar més de 22 títols individuals del torneig de Grand Slam. També va guanyar 14 Grand Slam amb la seva germana Venus Williams. Serena Williams guanya aproximadament 80 milions d’euros anualment.    Té tres fills i és una referent molt poderosa en el món de l’esport femení.

Volleyball:

María José Corral és una jugadora de volleyball que va néixer l’1 de gener de 1991 ( té 30 anys). Actualment està jugant a un equip francès. Ha guanyat una pilota d’or com a millor jugadora del campionat. També en moltes ocasions ha quedat en primer lloc de competicions de volei platja. María José va començar a jugar al volleyball perquè era un esport que la seva família practicava, fins que s’hi va enganxar i ara és una referent esportiva molt important per a moltes persones que practiquen aquest esport.

Futbol:

Lieke Martens va néixer el 16 de desembre de 1992 (actualment té quasi trenta anys) , és una futbolista neerlandesa. Juga com a davantera al FC Barcelona de primera divisió femenina d’Espanya i a la selecció nacional dels països baixos. El 23 d’octubre de 2017 va guanyar el premi The Best, a la millor jugadora segons la FIFA. Durant l’Eurocopa de 2017 va marcar 3 gols i va ser nomenada la millor jugadora del campionat. Anualment el seu sou és de 120,00 euros anuals. Encara que actualment està lesionada, Lieke Martens és una gran referent en el futbol.

Padel:

Aranzazu Osoro és una jugadora que és simpatia al 100%, proximitat i joventut amb ànima de guerrera. Actualment la seva companya és Victoria Iglesias Segador. Amb només vint-i-cinc anys, durant tota la seva carrera professional ha jugat més de 80 partits i n’ha guanyat més de 40. Tot i ser molt jove, aquesta jugadora argentina ha enamorat al públic per ser una esportista que té les idees molt clares i sap que per arribar al més alt cal treballar i ser constant. Per això i molt més és una referent perfecta en el món del pàdel.

Natació: 

Mireia Belmonte García va néixer a Badalona el 10 de novembre de 1990 (actualment té trenta-un anys). És una nedadora espanyola, medallista olímpica, mundial i europea. Ha participat en tres ocasions en els jocs olímpics. Amb només disset anys va debutar en la competició olímpica de Pequín 2008. Des de el 2008 és la clara dominadora en els campionats d’Espanya en totes les especialitats. Així és com Mireia Belmonte s’ha convertit en la principal medallista amb rècords estatals i, en l’actualitat, en una de les referents més populars d’aquest esport.

Marta Ruiz Oliva, Irene Cereza, Carla Peña i Eric Rodríguez

Redactors juniors

El més recent