Com va ser Sant Jordi 2021 a Premià de Mar

81 views

Aquest Sant Jordi no s’ha posposat com el del 2020. Encara que la COVID-19 ha comportat una sèrie de desavantatges a l’hora de fer celebracions culturals, s’han pres les mesures necessàries per celebrar una de les festes catalanes més conegudes.

Aquest any, a diferència dels darrers, les parades s’han situat davant o dintre de la seva propietat, per evitar les aglomeracions de gent. Només han pogut posar parades els professionals i especialistes en la venda de llibres i flors. Aquestes parades seran completament responsables que es compleixin les mesures de seguretat.

Hem parlat amb la floristeria “Garden Batlle” (Premià de Mar) per tenir en compte com han plantejat tots aquests comerços la venda de flors d’aquest any comparat amb els anteriors. Ens han dit que, com que aquest any no hi hauria tantes paradetes de roses com normalment hi ha, aquest Sant Jordi serà una excepció. La gent compra molt més a les floristeries perquè és una de les maneres més fàcils i econòmiques de comprar flors, per això les vendes de les roses en el dia de Sant Jordi pugen un 50% més o menys comparades amb un dia normal.

ACTIVITATS SANT JORDI 2021, PREMIÀ DE MAR

Aquest final de mes, a Premià de Mar, estarà replet d’activitats variades, tant culturals fins a artístiques.

El divendres 23 d’abril, dia de Sant Jordi, hi va haver parades de llibres i roses, tot i que es van limitar els espais a professionals. El mateix dia a la plaça de l’Ajuntament es va posar una placa en honor a l’escriptor i bibliotecari Martí Rosselló, que va morir el gener de 2010.

El 24 d’abril es va dur a terme un taller per nens de 7 a 10 anys, per aprendre a dibuixar un drac, en format de còmic. Es van crear una sèrie de personatges per dibuixar una pàgina de còmic amb temàtica de Sant Jordi.

El dia 25 d’abril es va celebrar a l’Espai l’Amistat l’entrega de premis del concurs literari d’aquest any 2021.

La Biblioteca va organitzar també una sèrie d’exposicions de novetats editorials, a més d’una conferència amb Esther Tallada, traductora de la novel·la Llum d’agost, escrita per William Faulkner, el 6 de maig a les 19 h. També organitza una exposició sobre el poeta Josep Carner, que es podrà visitar del 26 d’abril al 14 de maig.

Per últim l’Ajuntament de Premià ha plantejat un club de lectura per a nens de 6è de primària, que es dividirà en tres sessions. El 30 d’abril hi haurà la primera trobada, la segona trobada es farà el 28 de maig i per últim el dia 18 de juny s’acaba el club de lectura llegint Palmira i l’efecte crisàlide.

Martí González, Adrià Climent, Sara Gil

Redactors juniors

El més recent