Invertir en criptomonedes: sí o no?

52 views

Les criptomonedes s’han convertit en un tema molt comentat aquests últims mesos, per la pujada tan gran que ha tingut el bitcoin en quant al seu valor. Moltíssima gent ha pogut fer una molt bona fortuna gràcies a això, però també molta gent hi ha perdut diners.

Tothom pensa que amb les criptomonedes només hi ha benefici, però realment això és veritat?

Les criptomonedes són diners virtuals, això significa que no hi ha ni monedes ni bitllets físics. Estan creades mitjançant la  criptografia, que bàsicament es una sèrie de xifres que protegeixen unes dades o documents. Això es fa perquè ningú pugui treure copies d’una moneda específica.

El valor de les criptomonedes pot canviar cada hora. Una inversió actual, la següent setmana pot pujar un 100%, com també pot baixar. Una inversió és una forma de guanyar o perdre diners i en tot moment és incerta. Cada inversor ha de preveure quina és la criptomoneda que pot pujar en el futur. 

Com en tots els camps que comencen a tenir repercussió, hi ha persones estafadores. Una tècnica molt utilitzada és que els estafadors t’asseguren un benefici a canvi de diners, però la majoria de les vegades són falses promeses.

Una cosa que no tothom sap és que una criptomoneda es pot vendre per diners reals, quan tu vulguis. Això significa que si tu inverteixes 100€ i la teva moneda comença a tenir pèrdues, pots vendre la criptomoneda que tens i no perdre tots els diners.

A través de la història, hi ha hagut múltiples mitjans d’intercanvi de béns i serveis. Tots ells han anat patint evolucions i canvis o, directament, han desaparegut.

No obstant això, en una època on la tecnologia cada dia guanya més i més terreny, es fa necessari un mitjà d’intercanvi més ajustat als temps “la moneda digital”.

I.T J.A I.H

Redactors juniors

El més recent