S’inauguren dues exposicions al Museu de l’Estampació de Premià de Mar

69 views

Exposició “Maelström”

Dissabte 27 de març es va inaugurar la nova exposició de Pol Peiró al Museu de l’Estampació, Maelström.  Mostra les obres més recents de l’artista, fetes amb pintures i on es reflecteixen les seves experiències en el confinament, en els quals destaquen el color blau intens i els dibuixos amb tinta.

A causa de les restriccions sanitàries l’exposició ha de ser visitada en grups de 10 persones com a màxim. La durada de les visites és de 15 minuts. Es duen a terme a les 12.30, a les 12.45, a les 13, a les 13.15 i a les 13.30 h. Aquesta exposició finalitzarà el 13 de juny.

Maelström va néixer com una resposta a la pandèmia, quan es va decretar l’estat d’alarma. La presència de llibretes, papers, volums i tintes no és atzarosa, sinó que respon a la impossibilitat d’adquirir nous llenços i pintures.

El blau fa referència al mar. L’exposició representa un Maelström, que és un remolí d’aigua molt violent que es produeix a les costes de Noruega. 

Com l’autor diu: “Vaig pensar que en aquests moments de pandèmia, tota la humanitat està immersa en aquest Maelström violent que ens arrossega amb força.”

El títol de l’exposició el va triar l’autor i fa referència a un conte d’Edgar Allan Poe (Descens al Maelström) en que s’explica que dos germans són arrossegats per un Maelström.

Com l’autor diu: “Aquesta història em va semblar una metàfora de què ens està passant com a societat actualment, en plena pandèmia.”

Exposició Jocs i joguines de l’Antiguitat

El passat 20 de març es va inaugurar una nova exposició al Museu de l’Estampació, produïda per la xarxa del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Arqueoxarxa, i concebuda pel Museu de Badalona, titulada Jocs i joguines a l’Antiguitat. L’exposició havia d’haver sigut l’any passat, però a causa del confinament va haver de ser cancel·lada. L’exposició es farà tindrà  entrada lliure i  la seva data final serà el 20 de juny.

Aquesta exposició vol mostrar alguns jocs i joguines que procedeixen d’arreu del món. Hi ha peces que procedeixen d’Alemanya, del Museu de Colònia; de Londres, del British Museum i també procedents d’Egipte, Siciliai Terol.

Aquestes joguines i jocs s’han mantingut des de l’antiguitat (incloent-hi l’època medieval), fins als nostres dies per mitjà de peces arqueològiques conservades als museus de Catalunya, i amb l’ajut de la iconografia trobada arreu. Al museu podem trobar sonalls d’argila, figures de terracota, una espasa de gladiador, nines articulades, bales… 

La majoria de les joguines són de procedència catalana: Empuries, Baetulo (Badalona), Verdú i Tornabous a l’Urgell, Reus, Olèrdola, Balaguer, Àger, Tortosa, Poblat Ibèric de Ca N’oliver i Tarragona.

Martina Mestre, Maria Hidalgo i Roger Vilà

Redactors juniors

El més recent