Celebrem Sant Jordi a El Pilar

43 views

Com cada any hem celebrat Sant Jordi  a l’escola, però aquest any a causa del coronavirus hem fet la festa virtualment.

Cada curs va estudiar una autora i en va fer un treball: Maria Mercè Marçal, J.K.Rowling, Mercè Rodoreda, Eulàlia Canal… L’autora de 6è va ser Ana M. Matute i en vam fer un vídeo explicant la seva vida i la seva obra. Després els treballs de cada curs els vam penjar al site de l’escola, per a què tota l’escola els pugui veure.

El divendres 23 d’abril a la tarda tota l’escola ens vam trobar en una videotrucada. Una professora o professor va anar a cada classe per anunciar els guanyadors de cada curs dels Jocs Florals, que van rebre un llibre i un diploma.

Aquest any no vam poder posar les taules amb llibres per mirar, com fem sempre per sant Jordi. El que vam fer a 6è i a ESO va ser que cada persona posés una recomanació d’algun llibre en un Padlet.

Cada dia des de dimecres 13 fins al dia de Sant Jordi vam llegir a classe 30 minuts diaris, un llibre de lliure elecció, de vegades al matí i a vegades a la tarda. 

D’altra banda, al llarg del curs hem anat fent redaccions de català i de castellà i les hem recollit totes en un llibre, també hi vam posar els articles del Pilar Report. La portada la vam fer amb l’aplicació Canvas (aquesta aplicació és per fer dibuixos i també té l’opció de posar una imatge d’Internet i calcar-la).

El dia 22 de abril vam construir a classe la nostra piràmide de la lectura personal, per reforçar el nostre hàbit de llegir.

Eva Las Heras i Berta Mestre

Redactors juniors

El més recent