Hem fet les proves de Competències Bàsiques

36 views

L’any passat es van cancel·lar les competències  bàsiques de 6è perquè ens van confinar. Però aquest any les hem pogut fer. Al principi ens va espantar la idea, però quan les vam fer, vam veure que no n’hi havia per tant.

Les proves de competències de 6è s’han fet a totes les escoles de Catalunya els dies 4, 5 i 6 de maig. Es fan per veure el nivell de tots els  nens i nenes de Catalunya, ja que acabem la Primària i amb les competències es pot veure si els nens arriben al nivell indicat. 

Abans els professors de cada escola anaven a un altre centre i per passar-les i vigilar que els alumnes les fessin bé. Aquest any, a causa de la pandèmia, cada mestre les ha vigilat a la seva pròpia classe. 

Vam fer proves de Coneixement del Medi, Matemàtiques, Català, Castellà i Anglès.  En vam fer dues els dos primers dies i al tercer dia vam fer l’última. El primer dia vam fer Català i Matemàtiques, el segon dia vam fer Castella i Anglès i el tercer i últim dia vam fer Medi.

A les tres competències de llengua al principi hem d’escoltar un àudio i respondre unes preguntes de comprensió oral tipus test. També s’han de llegir dos textos i respondre preguntes. Al final calia escriure una redacció, ens donaven el tema i algunes idees i  com a mínim havíem d’escriure 100 paraules, si no, no ens ho corregeixen.

Les instruccions més importants de les competències són que no es pot utilitzar tippex ( ni liquid, ni de cinta), llegir  atentament  el text i les preguntes (ja que algunes eren de fixar-s’hi bé, sobretot en la prova de matemàtiques) i respondre en el full de respostes. 

Emma Alcalde, Emma Àlvarez, Gisela Gutiérrez i Paula Gutiérrez

Redactors juniors

El més recent