/

A vegades a la vida necessites una millor amiga i a vegades reps una cosa millor: reps una Katie

La sèrie de comèdia Alexa & Katie és perfecta per fer una marató de cap de setmana. Aquesta sèrie de 39 episodis dividits en 4 temporades et farà reflexionar al mateix temps que emocionar-te i riure.   

La trama gira entorn dues millors amigues: l’Alexa Mendoza (Paris Berelc), una adolescent que lluita contra la leucèmia, i la Katie (Isabel May). La mare de l’Alexa, Lori (Tiffani Thiessen), es torna sobreprotectora, mentre que el seu pare, Dave (Eddie Shin),  no sap com afrontar aquesta situació. El seu germà gran (Emery Kelly) també està al seu costat, tot i que la seva major preocupació és el seu propi cabell. 

Considerem que aquesta sèrie és idònia per mostrar la crua realitat que comporta el càncer, encara que no perd l’encant de les sèries juvenils. El seu guió està molt ben dissenyat ja que aborda amb molt de tacte i sinceritat el que implica la malaltia en la vida d’una persona jove i el que suposa per a les persones que l’envolten tenir una amiga, filla, germana o parella amb aquesta malaltia. També es parla sobre els atacs d’ansietat.  

Pensem que dona un missatge preciós: No estàs sol. 

Capítol rere capítol ens va revelant la història de cadascun dels personatges. El que ens agrada és que aquesta sèrie no se centra únicament en la malaltia del càncer, ens ensenya moltes coses més. També ens ha semblat un bon aspecte l’evolució de la història i dels personatges. 

“Mentre siguis la meva millor amiga no passaràs per res sola.”

Aquesta és una de les famoses frases de la sèrie. Es diu en el primer capítol, quan a l’Alexa, degut a la quimioterapia, se li comença a caure el cabell. En un acte de solidaritat, la Katie també se’l rapa. 

“A vegades a la vida necessites una millor amiga i a vegades reps una cosa millor: reps una Katie.”

En aquest moment tan emotiu li afegeixen un toc d’humor que relaxa l’ambient i fa que la sèrie sigui tan característica. Seguint amb les frases, volem destacar les següents, que són inspiradores i reflecteixen molt bé l’essència de la sèrie.:

“He après moltes coses. He après que tenir por val la pena si l’altra opció és no estar amb una persona increíble”

“Quan la vida t’estressa hem de pensar en deixar de banda la por” 

En conclusió aquesta sèrie és una producció que val la pena veure. Aprendràs, riuràs i t’emocionaràs. 

Marta Muñoz, Sara Gil i Aitana Carrasco