El món dels influencers

Un influencer és una persona ha aconseguit destacar en els canals digitals, especialment en les xarxes socials. A més compta amb certa credibilitat sobre un tema en concret, i per la seva presència i influència en xarxes socials pot arribar a fer de referent per a una marca o vàries. 

La gent els segueix perquè els agraden els consells que donen, la personalitat que tenen o per altres raons. Normalment es consideren influencers quan arriben als 100K de seguidors. Els més importants o més reconeguts tenen 1M de seguidors o més.  

En la actualitat molts joves es guien per les xarxes socials i els influencers; segons els influencers que segueixis et poden crear una opinió o una altra, depenent del seu punt de vista. A vegades els adolescents ja tenen les seves opinions i les xarxes no els influeixen, però normalment els més petits s’ho creuen tot i sempre es posen de part d’un o un altre influencer sense saber ben bé del tema, així que és poden arribar a confondre i creure algunes coses que no són veritat.

D’influencers n’hi ha de diferents tipus: hi ha els que són famosos pel Tiktok o l’Instagram, altres pel Youtube… També hi ha diferents continguts: poden haver-n’hi de moda, videojocs, balls… Si una marca els vol per fer publicitat o no, depèn del contingut que tinguin, també depèn dels seguidors. 

Algunes persones creuen que ser influencer es un hobby, però ser influencer pot ser una feina, encara no tots en poden viure. 

Armand i Carla Cardó