Els alumnes de 1r d’ESO van de colònies al Delta de l’Ebre

L’estada de tres dies té l’objectiu d’estudiar l’ecosistema de la zona a través d’activitats com rutes en bicicleta i sortides en vaixell

Firmat per Andrea Pérez i Noelia Bolaños

Els alumnes de 1r d’ESO, la seva tutora Eli Baratau i la professora Raquel Masià han anat de colònies al Delta de l’Ebre, a la província de Tarragona, per estudiar l’ecosistema del Delta de l’Ebre i aprendre a conviure tots junts. Hi han anat amb autocar com a mitjà de transport escolar, els dies 6, 7 i 8 d’octubre. 

Les activitats que han fet han sigut una ruta amb bicicleta, observació d’ocells amb el telescopi, excursió a un turó per poder analitzar el paisatge, una sortida amb vaixell per agafar mostres i analitzar l’aigua, un bingo d’observació des del mateix vaixell,  i una gimcana per conèixer sant Carles de la Ràpita. Els alumnes han disposat d’un dossier per treballar totes les activitats dites anteriorment.

El Delta de l’Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona. Es va declarar espai protegit en 1983. El Delta de l’Ebre es la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l’Europa occidental.

A Sant Carles de la Ràpita està situada la casa de colònies on s’han hospedat durant aquests tres dies els alumnes de 1ESO. El camp d’aprenentatge és un alberg que té capacitat per 49 places. L’allotjament consta de menjador, habitacions, biblioteca, calefacció, jocs de taula i pati, wifi en tot l’edifici (per professorat), aula amb pantalla i canó i està adaptat per a minusvàlids. Té un gran pati amb una part amb taules de pícnics, una taula de ping-pong i per últim hi ha una zona molt amplia amb una xarxa de bàdminton.

Aquest és un mapa que indica on està situada la casa de colònies: