Els alumnes de Secundària de l’Escola El Pilar abusen de les xarxes socials

Les xarxes més utilitzades pels estudiants de l’escola són Tik Tok i Instagram

Firmat per Hugo Carricondo i Bien Reguero

Els alumnes entre 10 i 16 anys de l’Escola El Pilar han respost un formulari de Google per saber sobre quines xarxes socials utilitzen, l’ús que els donen, les hores dedicades diàriament i la seva activitat dins d’aquestes.

Segons l’Organització Mundial de la Salud (OMS), l’abús de les xarxes socials en aquestes edats pot crear trastorn de son, ansietat, inseguretat i el perill de ser víctima de ciberassetjament. Tots aquests problemes poden perjudicar el nivell acadèmic dels alumnes, per això l’ús de xarxes hauria de reduir-se.

Les xarxes més utilitzades pels alumnes de l’escola són Tik Tok i Instagram amb un 69,5% cadascuna. Un 69% d’aquests alumnes les utilitzen per el seu entreteniment i un 12% les utilitzen per la interacció social amb amics o familiars.

En les enquestes realitzades, hi ha un 64% de persones que hi dediquen menys de 2 hores al dia, i un 35% li dediquen més de 2 hores. Encara que hi ha molta gent que utilitza les xarxes menys de 2 hores, hi ha un gran percentatge d’alumnes que hi dediquen més de 2 hores. Això significa que en el seu temps lliure utilitzen les xarxes socials en lloc d’estudiar per qualsevol examen, fer els seus deures, fer esport o dedicar-se a altres formes d’oci.

Passar molt de temps a les xarxes socials pot provocar molts aspectes negatius com ansietat i dependència del mòbil,  ja que és l’eina més fàcil per accedir a les xarxes i si no el tenen a mà no poden comprovar si algú ha posat “m’agrada”. També causa inseguretats ja que tenen por del que puguin pensar les altres persones. D’altra banda hi ha el ciberassetjament,  que és molt perillós perquè en les xarxes et poden treure molta informació que poden utilitzar en contra teva,  com qui ets, on vius, que estàs fent…