Gala Amado i Fàtima Azzouzzi: “El Pilar Report és un espai on els joves tenim l’oportunitat d’expressar allò que pensem i sentim”

Firmat per Marta Campo, Noa Galera, Martí Miralles, Carlota Triviño

La Gala Amado i la Fàtima Azzouzzi són alumnes de 3r d’ESO i són les directores del Pilar Report. Van ser escollides pels seus companys per tenir aquest càrrec.

Per què us vau presentar per ser directores del Pilar Report?

A nosaltres dues sempre ens ha interessat el món periodístic, i quan se’ns va presentar el projecte del Pilar Report immediatament ens vam il·lusionar molt, ja que el vam considerar una bona oportunitat per apropar-nos més a aquest àmbit. Poc després, ens van exposar la proposta de ser directores i sense cap dubte ens vam presentar.

Hi havia molta competència per ser directores?

No hi havia gaire competència, per aquest càrrec només ens vam presentar cinc persones.

Què vau pensar quan vau ser escollides pels companys?

Vam pensar que ens havien donat una gran oportunitat i que faríem aquest càrrec el millor possible. Ens vam sentir molt orgulloses de nosaltres mateixes.

En què consisteix ser directores? Què heu hagut de fer?

Com a directores ens encarreguem de representar El Pilar Report i tots els seus membres davant del públic. Tot el que implica a la revista digital en general davant de, per exemple, el propi projecte de Junior Report, és feina nostra. Si s’ha de parlar amb algun càrrec públic del poble, com ara l’alcalde, o si s’han de presentar les feines de la revista ho fem nosaltres. Som les cares del projecte de l’escola.

És molt difícil ser directora de la revista Pilar Report?

Quan una cosa t’agrada de veritat, la dificultat et resulta escassa. Sí que és veritat que al principi ens va costar cooperar juntes i adaptar-nos a aquesta nova dinàmica, però a mesura que va passar el temps, ja ho tenien dominat.

Ens podeu explicar què heu fet amb el periodista Jordi Bordes?

El periodista Jordi Bordes ens ha ajudat a millorar els nostres articles sobre l’obra de teatre La Filla del Mar, que vam anar a veure amb tota la classe. Cada petit grup es va encarregar de redactar un article diferent, com ara una crítica, una notícia, o entrevistes a actors de l’obra, i el Jordi Bordes ens ha donat el feedback necessari per poder-les millorar i acabar de perfilar.

Ens podeu dir quina activitat us ha agradat més de totes les que heu fet?

Durant aquest període sent les directores del Pilar Report, hem tractat amb moltes activitats, però la que més ens ha agradat ha sigut entrevistar l’alcalde de Premià, Rafa Navarro, ja que va ser un gran privilegi i una experiència inoblidable.

Ens podeu donar uns consells per escriure articles del Pilar Report?

Per escriure qualsevol article del Pilar Report nosaltres us recomanem informar-vos molt sobre el tema abans de començar. El més important és redactar informació que sigui certa i el més rica i variada possible. Sense oblidar en cap moment l’estructura del que esteu redactant, deixeu volar la vostra imaginació i atreviu-vos a escriure sense por tot allò que penseu de la manera que més us agradi. El Pilar Report és un espai on els joves com vosaltres i com nosaltres tenim l’oportunitat d’expressar allò que pensem i sentim, feu-ho.