/

L’ús de la televisió en els adolescents

La televisió és un aparell que cada cop queda més allunyat de la realitat dels joves. I és que gràcies a totes les plataformes que trobem a Internet, com poden ser YouTube, Twitch, Mixer, Netflix, Amazon Prime…, cada vegada és menys utilitzada. 

Els joves han deixat de veure la televisió aquest últims anys perquè consideren que el que emeten no és interessant, a més tenen altres dispositius per veure tot el que vulguin. 

Hem realitzat una enquesta a la nostra classe, alumnes de 14 i 15 anys, amb diferents preguntes perquè ens expliquin el seu ús de la televisió i per comparar les diferents opinions que tenen sobre aquest tema:

La primera pregunta era: “ Veus la televisió amb freqüència?” (En aquest cas  ens referim als canals i xarxes de TV)

Com podem observar en el gràfic el 62,5% dels adolescents no miren amb freqüència la TV. Només un  37,5% la veuen amb freqüència. Amb aquest gràfic confirmem el fet que hem dit abans. 

La segona pregunta era: “En cas  que la vegis, quant de temps hi dediques al dia?”

Gran part d’aquesta classe no veu la televisió, els que sí que ho fan, hi dediquen temps variats, hi ha alguns que s’estan més temps, i altres menys.

La tercera pregunta era: “Quins canals o programes mires?”

En aquesta pregunta hi ha hagut diverses respostes però les més habituals han sigut aquestes: veure fútbol, debats de política, notícies, pel·lícules i sèries. Com hem dit en varies ocasions, molta gent no hi mira absolutament res.

I per últim, hem preguntat quin tipus de sèries/programes/pel·lícules miraven dins de les famoses plataformes de Netflix, HBO, Prime Video…

Hi ha hagut diverses respostes. Als nostres companys, els agrada veure sèries per a adolescents, és a dir aquelles que inclouen molt de drama, i pel·lícules de por i misteri…

També agraden molt les sèries llargues de metges o de comèdia. També els semblen interessants aquelles pel·lícules que són adaptacions de llibres. Per últim bastants alumnes disfruten veient programes de ciència-ficció o de superherois.

Les conclusions que traiem d’aquesta enquesta és que les plataformes com Netflix han guanyat tanta popularitat que s’estan posicionant per sobre de la televisió convencional. Nosaltres com a adolescents opinem que tenir aquestes plataformes a l’abast amb milers de pel·lícules diferents se’ns fa molt més atractiu que mirar les cadenes típiques. 

Pensem que aquestes plataformes aporten beneficis a l’hora de facilitar-nos les sèries que veiem, en canvi en la televisió en obert és tot interromput per anuncis i no es reprodueixen tots els capítols seguits. Creiem que la televisió sí que és útil per veure notícies que passen arreu  del món.   

Però també pensem que aquests fets afavoreixen a l’addicció d’aquestes plataformes. 

En conclusió, estem a favor de totes les plataformes que tenim a l’abast actualment, però creiem necessària en part la televisió, ja que és un dels medis de comunicació mundial més fàcil d’usar i tenir. 

Martí González, Sara Gil, Marta Muñoz

Redactor junior

close