Mercè Ferrer: “M’encanta quan llegim a classe i podem comentar els textos entre tots”

La Mercè Ferrer és professora del Pilar des del 2008. És tutora de quart de primària, domina molt l’anglès i per tant és també professora d’anglès.

Quan vas començar a ser professora? I tutora?

Vaig començar a ser professora l’any 2008. Més endavant em van proposar la tutoria de quart, el curs 2014-2015.

Has treballat en alguna altra escola?

No, sempre he treballat en aquesta escola. Anteriorment havia fet pràctiques en un institut però no hi treballava com a tal: només hi vaig estar uns mesos per treure’m la titulació per poder ser professora.

Quants anys portes treballant al Pilar? 

Hi porto des de l’any 2008; és a dir, aquest és el meu tretzè curs.

Perquè vas decidir ser professora?

Quan estava al Batxillerat ja tenia força clar que em volia dedicar a l’educació perquè m’atreia molt la idea d’ensenyar, de poder acompanyar els nens o jovent en el seu creixement…

Des de petita ja volies ser professora?

Jo de petita volia ser moltes coses… m’atreien camps força diferents: de molt petita volia ser cardiòloga (perquè volia curar la malaltia de la meva germana bessona), també m’atreia el periodisme, i era la típica nena que jugava a ser mestra: recordo fer dictats a la meva mare! Quina paciència tenia. Així, que podria dir que sí… però en realitat volia ser moltes coses!

Amb quina assignatura et sents més còmoda?

Actualment em trobo còmoda ensenyant català a quart perquè porto molts anys amb aquesta assignatura i m’encanta quan llegim a classe i podem comentar els textos entre tots.

Alguna vegada has pensat en deixar de ser professora?

No, no ho he pensat mai.

Quin consell donaries a les persones que volen ser professors d’anglès i no son anglesos?

Ui, no sabria dir-vos… però sí que penso que és molt important seguir formant-se i practicar la llengua anglesa sempre que es pugui.

T’agradaria ser professora d’infantil o d’ESO?

Sí, sí que m’agradaria. De fet, he sigut professora d’anglès a infantil, en els meus inicis en aquesta escola, i he de dir que va ser un gran repte perquè jo em vaig formar per poder donar classe a l’ESO, així que no havia tingut mai experiència amb nens tan petits. Però era molt satisfactori veure la seva evolució. D’ESO també m’agradaria, seria un altre repte malgrat que em vaig treure la titulació per aquesta etapa i les pràctiques les vaig fer en un institut, però clar, tampoc hi tinc experiència així que em fa força respecte actualment. Sincerament, em trobo molt còmoda a l’etapa de primària.

Norhan Boubaouch i Martina Millat

Redactor junior

close