Nosaltres podem salvar el planeta?

Dins de la Setmana de la Ciència, els alumnes del Pilar han reflexionat sobre la crisi climàtica i han fet accions per millorar el medi ambient

Firmat per Nidal Azzouzi, Lamin Darboe, Axel Carricondo i Asier Minaya

Ha arribat la Setmana de la Ciència a l’Escola El Pilar, que dura des del 12 de novembre fins al dia 21. Tots els cursos han vist un vídeo de l’Organització de les Nacions Unides, que comença com si fos un dia normal a la seu de l’ONU, però tot canvia quan entra un animal una mica estrany i fa un discurs: “Nosaltres, els dinosaures, almenys ens hem extingit per un meteorit, però vosaltres esteu provocant la vostra pròpia extinció. Si aneu posant excuses acabareu extingits com nosaltres”.

Després de veure aquest vídeo tan impactant, els alumnes de sisè s’han informat i han reflexionat sobre l’emergència climàtica. Han trobat un video del InfoK sobre una nena, la Lucia. Ella, com que veia que el seu poble tenia tanta brossa per totes bandes, va decidir recollir les escombraries del seu poble. Els alumnes de 6è han pensat què podien fer per millorar el seu entorn. També els ha servit d’inspiració el llibre “Som tempesta” (Michela Murgia, editorial Fanbooks), perquè el seu missatge és que si poses el teu granet de sorra fas un món millor: una persona és com una gota d’aigua i pot fer poc, però si treballem junts som poderosos com una tempesta.

És per això que el dimecres 17 de novembre han anat fins a la Cadira del Bisbe per recollir brossa i residus que trobessin pel camí. Han trobat setze papereres i quaranta-dos contenidors, però malgrat això han recollit més de vuit bosses de deixalles. D’aquestes, només tres eren de rebuig i no es podien reciclar.

És evident que la gent no té excusa per tirar coses al terra, tenint tants contenidors a prop. Els de sisè han quedat sorpresos de veure com hi ha tanta gent que no té cura del seu entorn i embruta els carrers i la muntanya. La feina dels alumnes ha estat molt dura, però ells saben que encara que un granet de sorra no és res, molts granets de sorra, poden fer un món molt millor.