Sant Jordi i el paraigua

El passat 23 d’abril es va celebrar la diada de Sant Jordi arreu de Catalunya. Com cada any, milers de persones van omplir els carrers de Catalunya, tot i que la pluja no va estar de la nostra part.

Firmat per Miguel de la Fuente, Jairo Linares, Emma Bondia i Mar Sánchez

Com ja tots sabeu, el dia 23 d’abril és el dia internacional de llibre i a casa nostra es celebra la diada de Sant Jordi, que té origen en una antiga llegenda.  Tot apuntava que el dia estaria núvol però a mig matí va començar a ploure amb certa intensitat, la pluja cada cop es va tornar més intensa fins que va començar a pedregar amb força. Això no només va ser un problema per a totes aquelles persones que es trobaven pels carrers passejant, sinó per tots aquells botiguers i llibreters  que tenien paradetes. 

A causa de la pluja, molts llibres exposats a l’aire lliure es van mullar ,i per tant, no es van poder vendre, cosa ha suposat una considerable pèrdua de diners per alguns llibreters, fins a 14.000 € en alguns casos. Per això hem anat a parlar amb els llibreters del nostre poble, Premià de Mar, per veure què ha suposat aquest problema per ells i com el van afrontar.

Xavier Boronat, propietari del Vapor Vell explica:

“Nosaltres teníem previst tenir una parada com cada any a la plaça de l’ajuntament, però ja hi havia una previsió meteorològica molt complicada, i es sabia des de feia ja una setmana que plouria. Vam intentar buscar una alternativa, que va ser llogar un local aquí al costat que està buit. La propietària ens el va cedir gratuïtament. Tot ho teníem preparat, nosaltres a la parada vam baixar gairebé 600 títols, i són molts diners, tant que si se’ns mullessin els llibres ens arruinaríem i hauríem de tancar la llibreria. No ens la podíem jugar amb això. Com que tot ho teníem preparat per anar a la parada, va ser simplement canviar de lloc. El que vam fer va ser fer com dues llibreries per poder atendre millor  la gent. No es van mullar ni un llibre perquè no els vam acabar de treure al carrer. Si l’ajuntament un dia decideix que som una activitat prou important el dia de Sant Jordi ens hauria de garantir una caseta, per si passa alguna cosa d’aquestes poder protegir els llibres, perquè al final és el futur nostre i de la llibreria.”

Des de L’illa del tresor, Àlex Pons comenta:

“Nosaltres teníem la parada fora de la botiga, en una carpa, i a dintre. Per sort no va haver-hi pèrdues, vam tenir precaució per les carpes. Els llibres que sobren els podem tornar; així que no va ser una gran pèrdua de diners.”

Redactors Juniors

, , ,
close