/

Veu i vot de l’alumnat al consell Escolar

A l’escola El Pilar, el dia 24 de novembre, es van celebrar les votacions dels alumnes que formaran part del Consell Escolar

Firmat per Emma Bondia, Mar Sánchez, Gala Amado, Carla Machio

L’Escola El Pilar compta amb un Consell Escolar format per la direcció i el professorat del centre, pares de l’Ampa i alumnes de l’escola (de 3r i 4t d’ESO), per tal d’arribar a prendre decisions importants del centre en què totes les parts implicades tinguin veu i vot.

Com a representants de l’alumnat, s’han escollit dues candidates de 3r d’ESO, que prendran aquest càrrec fins que acabin l’ESO i deixin l’escola. Aquestes dues alumnes van estar seleccionades el passat 24 de novembre, mitjançant unes votacions en què va participar tot el cicle d’ESO.

Aquestes dues alumnes votades i, per tant, representants escollides són l’Abril Boya i la Laia Pàmies. L’Abril té com a objectiu principal fomentar l’educació i diversitat sexual a cursos inferiors, fer diversos canvis d’horari, i millorar les optatives. En la mateixa línea, els objectius de la Laia són el canvi d’horari, la normalització de la diversitat acceptada entre els alumnes de totes les edats, i afegint-se a la proposta de l’Abril, tenir l’oportunitat d’aprofitar el temps d’esbarjo dins d’una aula, per poder estudiar, avançar feina, etc.

Abril Boya, va comentar-nos just després de les eleccions: “Des de que va vaig sortir de l’armari, m’he conscenciat de molts temes i he començat a detectar moltes injustícies dins del nostre centre escolar.” De la mateixa manera, la Laia Pàmies ens va explicar: “M’he presentat al consell escolar perquè crec que tinc iniciativa i capacitat d’improvisació i lògica per elaborar propostes.”

En la nostra opinió, pensem que poder tenir representants dins d’un Consell Escolar és una gran oportunitat per tal de poder formar part de les decisions que ens afecten dins del centre. Poder tenir veu i vot en alguns temes en què abans crèiem no tenir-ne és reconfortant, i ens dona una gran sensació de responsabilitat, igual que a les nostres representants. D’igual forma, ens fa molta il·lusió que el centre ens doni la importància que tenim, i poder explicar, suggerir i opinar sobre aquells canvis que volem o no fer en la nostra vida quotidiana com a alumnes que depenen de l’escola. D’altra banda, desitgem que veritablement la nostra veu s’escolti. Que no sigui un projecte de cara al públic i que en el fons no ens tinguin en compte, sinó que realment puguem tenir l’oportunitat de ser escoltades per una entitat superior, i poder formar part de totes aquestes decisions que a qui més afecten és a nosaltres, al mateix alumnat, el veritable projecte de l’escola.